Tratamentul infecțiilor urinare

Dacă suferi de infecții urinare, tratamentul complet ți-l poate prescrie doar un medic specialist, după realizarea unei serii de investigații medicale. De cele mai multe ori, medicul recomandă folosirea antibioticelor. Tipul de medicamente, precum și durata tratamentului variază de la o persoană la alta.

Dacă suferi de o infecție urinară simplă, tratamentul poate dura câteva zile dar, în cazurile mai complicate, putem vorbi și de câteva săptămâni, caz în care se pot administra și antibiotice intravenoase.

semne si simptome ale calculilor renali

Dacă infecția urinară ți-a apărut în perioada de menopauză, este posibil ca medicul să-ți prescrie și un tratament care conține estrogeni.

Nu uita că hidratarea și alimentația sănătoasă este esențială în astfel de situații. De aceea, bea cel puțin 2 litri de lichide pe zi și optează pentru alimente care conțin nutrienți cu proprietăți antibacteriene, antioxidante și antiinflamatoare. Vei face față mai ușor unor infecții ușoare și poți chiar ajuta le prevenirea infecțiilor urinare recurente (recidivele).

  • Merișoare (conțin vitamina C și acid salicilic)
  • Sparanghel (cu vitaminele A, B1, B2, B9, C și E)
  • Coada-calului (ce conține principii active cu rol antimicrobian, antiseptic, dezinfectant urinar)
  • Urzică (contribuie la prevenirea blocării urinei în organism)
  • Semințe de dovleac (conțin vitamine și aminoacizi cu efect antiinflamator).

Despre Renofix

RenoFix este compus din pulberi de la 4 plante medicinale, din flora României (urzică, afin, mușețel, coada-calului). Cu o for­mulă românească brevetată, având efecte dovedite asupra pietrelor la rinichi, Renofix contribuie la elimi­narea lor și înlătură disconfortul și ameliorează simptomatologia din colica renală. În plus, luptă împotriva infecțiilor urinare recurente.

Încearcă Renofix

elimină infecțiile urinare, pietrele la rinichi și detoxifică-ți organismul!