Sfaturi practice pentru prevenție

Infecțiile urinare nu ar trebui să îți dea prea multă bătaie de cap dacă organismul tău nu are tendița de a le dezvolta frecvent. De cele mai multe ori, sistemul imunitar este responsabil pentru eliminarea bacteriilor. Pe de altă parte, dacă te confrunți des cu astfel de bacterii, cea mai bună opțiune este să te consulți cu medicul de familie.

Apa și rinichii

Deși apa reprezintă mai mult de jumătate din greutatea corpului nostru, hidratarea este neglijată de foarte multe persoane. Rinichii sănătoși se întrețin cu o hidratare corespunzătoare! Nu există un consum mediu de apă pe zi care să fie potrivit pentru fiecare om dar, cu aproximație, o femeie are nevoie de 2 litri de apă pe zi, și un bărbat de 3 litri pe zi; adică, aproximativ între 6 și 8 pahare zilnic.

Lipsa hidratării este și principala cauză a apariției pietrelor la rinichi. Acestea, la rândul lor, favorizează apariția bolilor renale cronice. Pentru a vă da seama de importanța hidratării și de ce este atât de încurajată de către specialiști, rinichii sunt compuși din apă într-o proporție de 81% și au rolul de a filtra aproximativ 180 de litri de apă zilnic, dacă sunt bine hidratați.

Importanța hidratării pentru rinichi

Nu amâna mersul la toaletă!

Mersul la toaletă pentru a urina este încă un subiect ușor neglijat, dar amânarea acestei nevoi poate duce la probleme serioase, dacă devine un obicei. Dacă urina stă prea mult în vezică, se permite proliferarea unor bacterii care pot aduce, pe lângă probleme, și disconfort.

Nu este un capăt de lume dacă, din când în când amâni mersul la toaletă, dar doar în cazul în care nu ai probleme de sănătate, nu ține mai mult de o oră și nu crea un obicei din asta.

Vezica noastră are capacitatea de a menține 400 de ml pe timpul zilei și 800 de ml pe timpul nopții. Specialiști recomandă mersul la toaletă de aproximativ 5-6 ori pe zi (aceasta, în cazul în care hidratarea este făcută corespunzător). Dacă nu ești într-un loc cu acces la baie și ai de așteptat, evită consumul de băuturi cu cofeină sau alcool, întrucât au rolul de a stimula această nevoie.

Cu cât vezica este mai forțată, cu atât creierul își pierde în timp abilitatea de a mai semnala nevoia de a merge la baie, conducând la probleme grave pe viitor. Nu numai creierul are de suferit, dar pe măsură ce se acumulează bacterii în tractul urinar, pot apărea manifestări, precum: infecții, dureri, febră sau crampe. Rinichii, fiind în conexiune strânsă cu sistemul urinar, sunt printre primele organe care au de suferit.

Urinarea înainte și după actul sexual

De foarte multe ori, doctorii dau un sfat important, mai ales femeilor, pentru a nu avea probleme cu sistemele urinar și reproducător, anume micțiunea înainte și după contactul sexual. Aceasta are mai multe beneficii, printre care și prevenirea infecției urinare. Explicația este una simplă: dacă vezica urinară este plină atunci când faci sex, bacteriile se pot întoarce în organism unde au posibilitatea să se dezvolte, dacă urinarea nu s-a produs într-un interval de câteva ore. Chiar și femeile care nu sunt predispuse la infecțiile urinare pot recurge la această metodă, întrucât pot preveni astfel de probleme.

Deși specialiștii se concentrează pe femei când fac această recomandare, și pentru bărbați este indicat să urmeze acest sfat. Motivul pentru care femeile sunt mai predispuse la infecțiile urinare este acela că lungimea uretrei este mai mică în comparație cu cea a bărbaților, consecința fiind o distanță mai mică de parcurs a bacteriei către corp.

Este bine să urinezi cât mai repede după ce ai avut relații intime, deoarece contactul sexual cu vezica urinară plină poate aduce bacterii în organism (din mucoasa anală sau vaginală) care pot evolua în cistite sau infecții. Prin micțiune, bacteriile sunt eliminate, neavând timp să se înmulțească. De asemenea, ar trebui acordată o mare atenție igienei intime de fiecare dată după contactul sexual. Aceasta ar trebui făcută cu apă caldă și cu o cremă pentru igiena intimă corespunzătoare și non-invazivă.

Despre Renofix

RenoFix este compus din pulberi de la 4 plante medicinale, din flora României (urzică, afin, mușețel, coada-calului). Cu o for­mulă românească brevetată, având efecte dovedite asupra pietrelor la rinichi, Renofix contribuie la elimi­narea lor și înlătură disconfortul și ameliorează simptomatologia din colica renală. În plus, luptă împotriva infecțiilor urinare recurente.

Încearcă Renofix

elimină infecțiile urinare, pietrele la rinichi și detoxifică-ți organismul!