Prevenția pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi pot fi eliminate cu ajutorul tratamentului prescris de doctor. Acesta te va ajuta să ameliorezi simptomele pe moment și să te simți mai bine pentru o perioadă de timp (mai lungă sau mai scurtă), însă ideal ar fi să tratezi cauza. De aceea, trebuie să ai grijă la ce intră în corpul tău și să ai o dietă cât mai echilibrată, cu atât mai mult cât oamenii de știință au aflat că structura urinei este direct legată de dieta fiecărei persoane. Dar, cel mai important este să previi, mai ales dacă știi că ești predispus în a dezvolta pietre la rinichi sau infecții urinare.

Hidratarea constantă reprezintă un prim pas important pentru a preveni sau elimina crearea pietrelor la rinichi. Pe lângă asta, lichidul ajută la eliminarea pietrelor prin tractul urinar.  Creșterea cantității de apă consumate este benefică împotriva pietrelor renale. Recomandăm consumul a 12 pahare de apă pe zi. După ce pietrele au fost eliminate, consumă între 8 și 12 pahare. Pentru un gust mai răcoritor, adaugă și zeamă de lămâie. Citratul găsit în lămâie previne crearea calculilor renali și eliminarea cu mai multă ușurință a pietrelor mai mici. Împrietenește-te cu sucuri din fructe citrice (portocale, grapefruit, mandarine, clementine, lămâi galbene/verzi). Zeama de lămâie nu e singurul aliment care conține citrat. Pune-le într-un blender și prepară un smoothie delicios pentru sănătatea rinichilor tăi!

Ce să mai iei în considerare la dieta ta?

 • Consumă produse bogate în fitați (legume, cereale integrale, germeni de porumb, orez sălbatic, nuci braziliene)
 • Redu aportul de calciu
 • Cât privește proteina animală, consumă cu precădere doar carne slabă de vacă, pește și șuncă slabă
 • Mănâncă pâine, ouă și produse făionoase în cantități moderate!

Ce să eviți?

 • Alcoolul este de evitat deoarece acesta deshidratează organismul
 • Consumul ridicat de sare și zahăr
 • Alimente și băuturi care conțin în exces oxalați sau fosfați (sfeclă, spanac, cartofi dulci, ciocolată, nuci, piper negru). Studiile au demonstrat că au un factor de risc în formarea unui tip de calculi renali
 • Pentru a avea o dietă echilibrată și eficientă, recomandăm evitarea dietelor strict vegetariene dar, în același timp, nici excesul de proteină animală nu este indicat
 • Consumă mai puține alimente bogate în purine (sardine, hering, ficat, fructe de mare, anșoa, etc.)
 • Consumul excesiv de vitamina C și/sau vitamina D
 • Carnea grasă, ciocolata, piperul, muștarul, hreanul

Ține minte să te sfătuiești și cu medicul tău specialist întrucât el, după o analiză mai profundă, îți poate da sfaturi personalizate, speciale pentru organismul tău.

Despre Renofix

RenoFix este compus din pulberi de la 4 plante medicinale, din flora României (urzică, afin, mușețel, coada-calului). Cu o for­mulă românească brevetată, având efecte dovedite asupra pietrelor la rinichi, Renofix contribuie la elimi­narea lor și înlătură disconfortul și ameliorează simptomatologia din colica renală. În plus, luptă împotriva infecțiilor urinare recurente.

Încearcă Renofix

elimină infecțiile urinare, pietrele la rinichi și detoxifică-ți organismul!