Pietrele renale la copii

Da, și copiii pot face pietre la rinichi. Din păcate, studiile internaționale arată un fenomen îngrijorător, care pare să devină un trend global: tot mai mulți copii fac pietre la rinichi. În SUA, numărul copiilor diagnosticați cu calculi renali a crescut de cinci ori în ultimii zece ani. În România, nu există statistici de acest fel.

Specialiștii susțin că de vină pentru acest fenomen sunt alimentele fast-food, cele procesate și semipreparatele pe care le mănâncă tot mai des cei mici și care conțin prea multă sare. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 41 de milioane de copii, cu vârstele sub 5 ani, se confruntă cu exces ponderal și obezitate. În plus, cei mici consumă destul de multe băuturi carbogazoase. Consumate în exces, acestea cresc nivelul de aciditate din urină, ceea ce face ca cristalele de fosfați să se acumuleze sub formă de pietre. Toate acestea sunt deja cunoscute ca factori de risc ai pietrelor la rinichi.

Este important, așadar, ca părinte, să acorzi o atenție din ce în ce mai sporită alimentației celor mici și să încearcați, pe cât posibil, să îi dezobișnuiți de obiceiurile alimentare nesănătoare.

În plus, recomandarea specialiștilor este ca verificarea culorii urinei celor mici să se facă frecvent, pentru că o culoare prea galbenă poate indica starea sănătății și a hidratării. Dacă un adult trebuie să bea cel puțin 2-3 litri de apă/zi, pentru un copil recomandarea este de a consuma minimum 1-1,5 litri. Vara, când corpul transpiră, cantitatea trebuie să fie mai mare. Culoarea urinei este un bun indicator al nivelului de hidratare. Astfel, culoarea “galbenă” a urinei arată că organismul este deshidratat, iar în aceste condiții aportul de lichide trebuie crescut.

Copiii care sunt predispuși în a dezvolta pietre la rinichi (mai ales dacă și în familie au fost semnalate astfel de cazuri) trebuie să urmeze o dietă elaborată de medic. Se recomandă ca excesul de carne să fie eliminat, însă carnea roșie, peștele și carnea de pasăre trebuie să rămână în dietă, într-o cantitate optimă, deoarece sunt considerate esențiale în procesul de creștere și dezvoltare a copiilor.

Despre Renofix

RenoFix este compus din pulberi de la 4 plante medicinale, din flora României (urzică, afin, mușețel, coada-calului). Cu o for­mulă românească brevetată, având efecte dovedite asupra pietrelor la rinichi, Renofix contribuie la elimi­narea lor și înlătură disconfortul și ameliorează simptomatologia din colica renală. În plus, luptă împotriva infecțiilor urinare recurente.

Încearcă Renofix

elimină infecțiile urinare, pietrele la rinichi și detoxifică-ți organismul!