Pietrele la rinichi sunt formațiuni dure din minerale și se creează în rinichi, deplasându-se în tractul urinar. Dimensiunile lor variază – unele sunt cât un punct, altele pot ajunge și la câțiva centimetri. Ele apar când, în urină, se acumulează cantități prea mari de săruri sau minerale. Motivele principale sunt urinarea și hidratarea nu tocmai frecventă.

Dacă vrei să afli ce rol important joacă alimentele, alte afecțiuni medicale și mai ales genele moștenite în apariția pietrelor la rinichi, te invităm să citești articolul complet Află mai multe

Deși bărbații sunt afectați cel mai des de pietre, asta nu înseamnă că femeile și copiii sunt complet protejate. 10% dintre oameni dezvoltă pietre la rinichi de-a lungul vieții.

Simptomele pot fi inexistente în multe cazuri și se manifestă doar când s-a ajuns într-o fază avansată. De aceea, noi recomandăm prevenția cât mai repede posibil deoarece pietrele reprezintă o durere imensă. Majoritatea se elimină singure dar, în cazuri speciale, se poate recurge la o intervenție medicală.

Ți-am pregătit 8 semne și simptome care arată că este posibil să ai pietre la rinichi Află mai multe

Pentru a pune un diagnostic exact, medicul va trebui să facă o serie de teste și proceduri precum analiză de sânge, un test al urinei sau chiar teste imagistice.

Procedurile diferă de la caz la caz și avem pentru tine în articolul acesta mai multe explicații legate de fiecare test în parte. În unele situații medicul nu va putea să îți dea diagnosticul pe loc, fiind nevoie de două vizite. Află mai multe

Ai citit despre simptome și diagnostic. Acum, care este soluția eliminării? Dacă inevitabilul s-a produs și simți acea durere apăsătoare de piatră formată la rinichi, trebuie să știi că tratamentul diferă în funcție de dimensiunea pietrei.

Pentru pietrele mici, tratamentul este mai ușor. De cele mai multe ori medicii ne recomandă să consumăm multe lichide (în special apă), să administrăm calmante și să folosim suplimente alimentare, precum Renofix. Acesta, în doar 12 zile, ajută la eliminarea acestora.

Pentru pietrele mai mari, va fi nevoie de proceduri mai complexe și un tratament mai extins, de cele mai multe ori făcute de un medic. În caz contrar, există riscul de a provoca sângerări, infecții sau chiar dureri renale.

Poți citi articolul complet pentru a afla procedurile complete de tratament, fie că vorbim de pietre mari sau mici Află mai multe

De fiecare dată încercăm să punem accentul pe prevenție deoarece nu este nici pe departe la fel de dureroasă și costisitoare. Primul pas pe care îl recomandăm mereu este hidratarea în mod corespunzător (aproximativ 2-3L de apă pe zi). Pentru a îmbina utilul cu plăcutul, poți adăuga chiar și zeamă de lămâie deoarece accelerează eliminarea pietrelor și previne crearea acestora.

Mare atenție la dieta ta deoarece, deși unele alimente au numeroase beneficii, în cazul pietrelor pot fi dăunătoare. Un exemplu este spanacul. Acesta conține în exces substanțe care cresc riscul de formare a pietrelor. Pentru o listă completă te așteptăm să citești articolul complet Află mai multe

Studiile arată că și copiii au început să dezvolte pietre la rinichi. În SUA, numărul copiilor diagnosticați astfel a crescut de cinci ori în ultimii 10 ani, cauzele principale fiind mâncarea fast-food și băuturile carbogazoase. Supravegherea alimentației celor mici este crucială și eliminarea pe cât posibil a obiceiurilor nesănătoase este esențială.

Îți recomandăm să citești articolul complet unde îți oferim, mai detaliat, aspecte care ar trebui monitorizate când vine vorba de copilul tău și pietrele la rinichi, astfel încât aceștia să nu facă cunoștință niciodată 😊 Află mai multe

Despre Renofix

RenoFix este compus din pulberi de la 4 plante medicinale, din flora României (urzică, afin, mușețel, coada-calului). Cu o for­mulă românească brevetată, având efecte dovedite asupra pietrelor la rinichi, Renofix contribuie la elimi­narea lor și înlătură disconfortul și ameliorează simptomatologia din colica renală. În plus, luptă împotriva infecțiilor urinare recurente.

Încearcă Renofix

elimină infecțiile urinare, pietrele la rinichi și detoxifică-ți organismul!