Infecțiile urinare în sarcină

Infecțiile urinare în perioada sarcinii pot fi destul de supărătoare și îți pot umbri bucuria uneia dintre cele mai minunate perioade din viața ta ca femeie. Din fericire, ele sunt ușor de tratat și răspund destul de bine la tratament, depistate din timp.

De ce sunt infecțiile urinare mai frecvente în cazul femeilor însărcinate?

Sarcina provoacă numeroase modificări în corpul tău, care cresc posibilitatea apariției unor infecții urinare.

Unul dintre motive – hormonii, bată-i vina! În sarcină, hormonii pot cauza schimbări în tractul urinar și asta te poate face mai predispusă la a dezvolta infecții urinare. În plus, modificările hormonale pot cauza și reflux vezicoureteral, o afecțiune ce face ca urina să ajungă din vezica urinară din nou în rinichi. Iar asta îți poate provoca o enervantă infecție urinară.

Atunci când ești însărcinată, urina ta devine mai concentrată și se regăsește în ea mai mult zahăr, mai multe proteine și mai mulți hormoni. Din nefericire, aceste schimbări te pot face vulnerabilă la apariția infecțiilor urinare.

Atunci când ești gravidă, uterul tău se mărește și pune astfel o presiune mai mare pe vezică, ceea ce poate îngreuna eliminarea întregii cantități de urină pe care o ai în vezică. Urina neeliminată poate deveni rapid o cauză a apariției infecțiilor urinare.

Ține cont că, dacă și înainte de sarcină ai avut infecții urinare, există o șansă mare să le dezvolți și atunci când ești gravidă.

Burtica de gravidă te poate împiedica să ai o igienă corespunzătoare în această perioadă, iar asta face din infecțiile urinare cele mai frecvente infecții bacteriene care apar atunci când ești însărcinată. Acordă-le o atenție sporită, deoarece, aceste bacterii netratate în timpul sarcinii aduc cu ele riscuri atât pentru tine, cât și pentru făt (pielonefrită, naștere prematură, greutate scăzută a fătului la naștere, precum și mortalitate perinatală crescută).

Alte cauze ale apariției infecțiilor urinare în perioada de sarcină:

  • Bacteria E-coli sau alte bacterii ce se regăsesc în materiile fecale
  • Activitatea sexuală
  • Streptococul de tip B

Cum le poți învinge?

Iată câteva sfaturi de care poți ține cont pentru a trata și preveni infecțiile urinare când ești însărcinată:

  • Golește-ți frecvent vezica urinară, mai ales înainte și după sex
  • Poartă doar lenjerie intimă din bumbac
  • Bea multă apă, pentru a te menține hidratată
  • Evită gelurile sau săpunurile dure sau spălarea vaginală internă

Majoritatea infecțiilor urinare din timpul sarcinii se pot trata cu o cură cu antibiotic, însă trebuie să fii sigură că medicul îți recomandă antibiotice sigure pentru sarcină, dar eficiente în eliminarea bacteriilor din corpul tău.

Despre Renofix

RenoFix este compus din pulberi de la 4 plante medicinale, din flora României (urzică, afin, mușețel, coada-calului). Cu o for­mulă românească brevetată, având efecte dovedite asupra pietrelor la rinichi, Renofix contribuie la elimi­narea lor și înlătură disconfortul și ameliorează simptomatologia din colica renală. În plus, luptă împotriva infecțiilor urinare recurente.

Încearcă Renofix

elimină infecțiile urinare, pietrele la rinichi și detoxifică-ți organismul!