Ce sunt infecțiile urinare?

Acestea reprezintă afecțiuni cauzate de bacterii la nivelul tractului urinar.

Există două tipuri de infecții:

  • infecție urinară înaltă (cea care afectează rinichii)
  • infecție urinară joasă (cea care afectează uretra, vezica urinară sau prostata).

Infecțiile urinare pot porni din mai multe zone.

Sunt infecții care încep fie de la sistem imunitar scăzut, fie de la igiena necorespunzătoare sau de la bacterii precum E. Coli.

Toate cauzele infecțiilor sunt împărțite în doi factori: favorizanți și determinanți. Le găsești mai detaliate în articolul nostru Află mai multe

Simptomele apar în zone diferite, în funcție de gravitatea infecției. Printre cele mai comune simptome se numără durerile în zona mijlocului și senzația de vezică plină.

Nu uita că prevenția face cât 50 de moduri de vindecare a unei boli. Corpul tău îți va mulțumi pe termen lung dacă urmezi aceste sfaturi Află mai multe

Un diagnostic complet poate fi eliberat doar de către un medic urolog. Știm că este mai ușor să mergem la farmacie și să ne lăsăm pe mâna recomandărilor de acolo, dar în unele situații o vizită la medic este mai indicată.

Medicul specialist ar putea să îți ofere un diagnostic detaliat chiar și dintr-o probă de urină. În cazurile mai grave se pot folosi și alte metode mai complexe pe care le-am explicat aici Află mai multe

De cele mai multe ori medicul poate stabili ca tratament medicamente antibiotice. Tipul de medicamente și timpul de administrare pot varia de la o persoană la alta. 

Tratamentul, în cazurile mai ușoare, durează câteva zile. Cu toate acestea, durata poate ajunge și la câteva săptămâni, în situații mai grave. 

Dacă infecția apare în timpul menopauzei, medicul poate prescrie un tratament diferit  Află mai multe

De cele mai multe ori, sistemul imunitar este responsabil pentru eliminarea bacteriilor. Totuși, ți-am pregătit câteva sfaturi practice, pe care le poți aplica din momentul acesta, pentru a-ți pregăti corpul din timp Află mai multe

Despre Renofix

RenoFix este compus din pulberi de la 4 plante medicinale, din flora României (urzică, afin, mușețel, coada-calului). Cu o for­mulă românească brevetată, având efecte dovedite asupra pietrelor la rinichi, Renofix contribuie la elimi­narea lor și înlătură disconfortul și ameliorează simptomatologia din colica renală. În plus, luptă împotriva infecțiilor urinare recurente.

Încearcă Renofix

elimină infecțiile urinare, pietrele la rinichi și detoxifică-ți organismul!