fACTORI EXPONENȚIAL AGRAVANȚI AI LITIAZEI RENALE

factori exponentiali editata

Factorul agravant în litiaza renală este determinat de proliferarea infecțiilor cronice urogenitale de diferite origini, care însoțesc și favorizează continuu evoluția calculior renali. La cazurile de blocaj renal se adaugă și cazurile determinate de prezența în sânge și în urină a unor metale grele și/sau izotopi radioactivi în concentrații, care însumate, depășesc limitele convențional admise și care au și un efect latent cumulativ în organismul afectat.

Factorii agravanți se manifestă cel mai frecvent în rândul persoanelor din populație expuse accidental în zonele de risc, ori ca urmare a depunerilor din emisiile unor accidente chimice sau nucleare, sau profesional la diferite tipuri de substanțe și compuși cu metale grele, inclusiv personalul medical care utilizează timp îndelungat compușii de laborator pentru amalgamul dentar și/sau administrează sistematic produșii radiofarmaceutici în investigațiile clinice.

Factorii exponențial agravanți cresc în cazul infecțiilor urinare la copiii mici, la care, în scop diagnostic radiografic, sau scintigrafic li se administrează din eroare, sau accidental, în afara normelor de farmacovigilență cuprinse în tratatele de Medicină Nucleară, substanțe de contrast cu bariu, iod, stronțiu, aur coloidal, technețiu etc. 

Substanțele radiofarmaceutice de contrast fiind activate inițial cu neutroni termici, apoi evidențiate radiologic de fluxurile repetate de radiații X sau gamma, au efecte invazive latente și efecte cumulative remanente cu repercusiuni imprevizibile și/sau sumbre.

Fiind vehiculată de sistemele circulatorii, substanța de contrast este dispersată imediat în întregul organism, însă este reținută în concentrații excesive, cu efecte cumulative în glandele timus, tiroidă, suprarenală, în rinichi, ficat, splină și în structura sistemului osos.

Tratatele de Medicină Nucleară atenționează că după orice tip de scintigramă, peste 85% din doza de substanță de contrast administrată nu se elimină imediat, iar remanența în organele vitale a fost determintă statistic, în sânge și în urină în concentrații de risc extrem și după o perioadă de timp măsurabilă în ani, fără un prognostic sigur.

Despre Renofix

RenoFix este compus din pulberi de la 4 plante medicinale, din flora României (urzică, afin, mușețel, coada-calului). Cu o for­mulă românească brevetată, având efecte dovedite asupra pietrelor la rinichi, Renofix contribuie la elimi­narea lor și înlătură disconfortul și ameliorează simptomatologia din colica renală. În plus, luptă împotriva infecțiilor urinare recurente.

Încearcă Renofix

elimină infecțiile urinare, pietrele la rinichi și detoxifică-ți organismul!