Ce sunt calculii renali?

Human Kidney stones medical concept as an organ with painful crystaline mineral formations as a medicine symbol with a cross section with 3D illustration elements.

Calculii renali sau pietrele la rinichi (denumirea medicală: litiază renală), sunt colecții dure de sare și minerale adesea formate din calciu sau acid uric. Se formează în interiorul rinichiului și se pot deplasa în alte părți ale tractului urinar.
Calculii variază ca mărime. Unii sunt la fel de mici ca un punct – au o fracție de centimetru. Alții pot crește până la câțiva centimetri. Unii calculi renali pot deveni atât de mari încât ocupă întregul rinichi.
Un calcul renal se formează atunci când în urină se acumulează o cantitate prea mare din anumite minerale din corp. Când nu ești bine hidratat, urina ta devine mai concentrată, conținând niveluri mai mari de anumite minerale. Cu cât nivelurile mineralelor sunt mai mari, cu atât este mai probabil să se formeze un calcul renal.
Aproximativ 10% dintre oameni dezvoltă litiază renală în timpul vieții. Pietrele la rinichi sunt mai frecvente în rândul bărbaților, însă ele sunt diagnosticate frecvent și la pacienții de sex feminin sau copii. Semnele și simptomele pietrelor la rinichi pot fi inexistente în multe cazuri, litiaza renală ajungând să fie diagnosticată accidental sau într-o fază avansată. Prevenirea calculilor renali este deosebit de importantă în cazul persoanelor cu predispoziție către această afecțiune.
Pietrele la rinichi sunt de obicei foarte dureroase. Majoritatea pietrelor se vor elimina singure, fără tratament. Cu toate acestea, este posibil să aveți nevoie de o procedură/ intervenție pentru a scăpa de pietrele care nu se auto-elimină.

În loc de concluzie...

Pietrele la rinichi sau calculii renali sunt colecții dure de sare și minerale care se formează în rinichi și se pot deplasa și către alte părți ale sistemului urinar.

Pietrele provoacă simptome precum durere, urinare cu probleme, urină tulbure sau urât mirositoare, greață și vărsături.

Unele pietre se pot elimina de la sine. Altele au nevoie de tratament cu unde sonore sau o intervenție chirurgicală pentru a putea fi eliminate.

Apelează la medicul tău dacă observi că ai una dintre simptomele de pietre la rinichi. Mergi de îndată la medic dacă observi una dintre simptomele de mai jos, deoarece pot indica faptul că ai o infecție sau o altă complicație gravă:

  • durere atât de severă încât nu poți să te simți confortabil
  • greață, vărsături, febră sau frisoane
  • sânge în urină
  • probleme la urinare
  • durere atât de severă încât nu poți să te simți confortabil
  • greață, vărsături, febră sau frisoane
  • sânge în urină
  • probleme la urinare

Despre Renofix

RenoFix este compus din pulberi de la 4 plante medicinale, din flora României (urzică, afin, mușețel, coada-calului). Cu o for­mulă românească brevetată, având efecte dovedite asupra pietrelor la rinichi, Renofix contribuie la elimi­narea lor și înlătură disconfortul și ameliorează simptomatologia din colica renală. În plus, luptă împotriva infecțiilor urinare recurente.

Încearcă Renofix

elimină infecțiile urinare, pietrele la rinichi și detoxifică-ți organismul!