De ce apar pietrele la rinichi?

Pietrele la rinichi sau calculii renali sunt colecții dure de săruri minerale, adesea formate din calciu și acid uric sau oxalic sau fosfați. Se formează în interiorul rinichiului și se pot deplasa în alte părți ale tractului urinar.

Pietrele la rinichi variază ca mărime. Unele pot fi la fel de mici precum un punct – au o fracție de centimetru. Altele pot crește până la câțiva centimetri. Unii calculi renali pot deveni atât de mari încât ocupă întregul rinichi.

De ce apar pietrele la rinichi? Ele se formează atunci când în urină se acumulează o cantitate prea mare din anumite minerale sau compuși chimici din corp. Când nu ești bine hidratat, urina ta devine mai concentrată, conținând niveluri mai mari de anumite minerale. Cu cât nivelurile mineralelor sunt mai mari, cu atât este mai probabil să se formeze un calcul renal.

Un alt factor de risc ce duce la apariția pietrelor la rinichi este și deshidratarea sau hidratarea necorespunzătoare. Atunci când consumi puține lichide și cantitatea de urină eliminată este mai mică. În plus, ai observat că urina ta este mai închisă la culoare? Află că este semn că nu bei suficiente lichide. Consumul mare de lichide face ca mineralele și sărurile din corp să se dizolve și astfel, acestea nu se vor depune pe rinichi, cauzând formarea pietrelor.

Dacă locuiești în zone calde, suferi de obezitate sau transpiri excesiv, este important să fii atent, pentru că acestea reprezintă factori de risc în a dezvolta pietre la rinichi.

Ai grija ce alimente consumi!

Consumul ridicat de carne crește nivelul de acizi din corp. Astfel, pot apărea pietrele la rinichi cauzate de acidul uric. Cele mai multe pietre la rinichi se formează din cauza oxalatului de calciu, ce apare și de la consumul ridicat de carne roșie. Renunță la cartofi prăjiți, fast-food și băuturi răcoritoare carbogazoase. Sunt bogate în sodiu și pot contribui la apariția pietrelor la rinichi.

Dacă părinții tăi au suferit de calculi renali, există o mare posibilitate ca și tu să îi moștenești. Cauzele sunt în principal ereditare, dar la dezvoltarea lor contribuie și faptul că de cele mai multe ori, membrii unei familii împart același tip de alimentație. 

Anumite afecțiuni medicale pot favoriza aparitia pietrelor la rinichi:

  • Boala Crohn
  • Diareea cronică
  • Boli inflamatorii intestinale
  • Infecțiile tractului urinar
  • Hiperparatiroidismul
dimensiunile pietrelor la rinichi

Despre Renofix

RenoFix este compus din pulberi de la 4 plante medicinale, din flora României (urzică, afin, mușețel, coada-calului). Cu o for­mulă românească brevetată, având efecte dovedite asupra pietrelor la rinichi, Renofix contribuie la elimi­narea lor și înlătură disconfortul și ameliorează simptomatologia din colica renală. În plus, luptă împotriva infecțiilor urinare recurente.

Încearcă Renofix

elimină infecțiile urinare, pietrele la rinichi și detoxifică-ți organismul!